با توجه به اینکه این روزها نسل جدید کنسول های بازی به بازار عرضه شدهاند؛ بسیاری از گیمرها به پاسخ این سوال فکر میکنند که بین پلی استیشن 4 و ایکس باکس سری اس کدام گزینه بهتر است؟ هر دو این کنسولها مزایا و معایب خود را دارند؛ اما برای اینکه بتوانید با تفاوتهای واقعی و بسیار جزئی که بین آنها وجود دارد آشنا شوید باید ملاکی برای مقایسه این دو محصول داشته باشید.
مقایسه ps4 با xbox از هر لحاظ
در این مقاله از نظر سختافزاری، بازیها، امکانات، قیمت و چند فاکتور مهم دیگر به مقایسه ps4 با xbox پرداختهایم.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر سختافزاری
پلی استیشن 4 که بیشتر گیمرها آن را به نام PS4 میشناسند؛ یک کنسول بازی تقریبا قدیمی است که در سال 2013 توسط شرکت سونی به بازار عرضه شد. این کنسول دارای پردازنده 8 هستهای AMD Jaguar، پردازنده گرافیکی AMD Radeon 1.84 ترافلاپس، 8 گیگابایت رم و هارد دیسک 500 یا 1 ترابایتی است. این در حالی است که شرکت مایکروسافت کنسول ایکس باکس سری S خود را اولین بار در سال 2020 معرفی کرد. مایکروسافت برای ساخت قسمت سختافزاری این محصول از یک پردازنده 8 هستهای AMD Zen 2، پردازنده گرافیکی AMD Radeon 4 ترافلاپس، 10 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه SSD استفاده کرده است. در جدول زیر میتوانید خلاصهای از تفاوتهای سختافزاری این دو مدل کنسول بازی پرطرفدار را مشاهده کنید.
ویژگی ها | پلی استیشن 4 | ایکس باکس سری اس |
پردازنده | AMD Jaguar هشت هستهای | AMD Zen 2 هشت هستهای |
پردازنده گرافیکی | AMD Radeon 1.84 ترافلاپس | AMD Radeon 4 ترافلاپس |
رم | 8 گیگا بایت | 10 گیگا بایت |
حافظه ذخیره سازی | هارد 500 گیگابایت یا 1 ترابایت | 512 گیگابایت SSD |
حداکثر وضوح | 1080p | 1440p |
به طور کلی از نظر سخت افزاری، کنسول بازی ایکس باکس سری S قطعا برتر است. پردازنده گرافیکی قدرتمندتری که در این دستگاه به کار رفته است؛ گرافیک پیشرفتهتری دارد و استفاده از حافظه SSD سریعتر، زمان بارگذاری کوتاهتر را امکانپذیر میکند. با این حال با وجود اینکه PS4 از نظر سختافزاری نمیتواند برنده این مقایسه باشد؛ اما قادر است اکثر بازیهای مدرن را بدون دردسر و فقط با کاهش اندکی رزولوشن و FPS اجرا کند.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر بازی ها
وقتی در روند مقایسه ps4 با xbox صحبت از بازیهای انحصاری به میان میآید؛ میتوان گفت که هر دو این کنسولها حرفهای زیادی برای گفتن دارند و از این نظر تقریبا شبیه به هم هستند. PS4 دارای بازیهای انحصاری بسیاری مانند The Last of Us، God of War، Horizon Zero Dawn و Uncharted 4 است، در حالی که عنوانینی مانند Halo Infinite، Forza Horizon 5 و Gears 5 از جمله معروفترین بازیهای انحصاری طراحی شده برای کنسول ایکس باکس سری S هستند. البته بازیهای انحصاری Xbox سری Sبرای رایانههای شخصی نیز در دسترس هستند. هر دو این کنسولها دارای کتابخانهای باورنکردنی از بازیهای مختلف هستند. با این حال، Xbox Game Pass مجموعه بزرگی از بازیها، شامل بسیاری از عناوین پرفروش و نسخههای جدید را شامل میشود که کاربر میتواند از آنها با پرداخت حق اشتراک ماهانه مقرونبهصرفه استفاده کند.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر امکانات
از نظر ویژگیها و امکانات، هر دو این کنسولها از یک سری امکانات مشترک نظیر پخش ویدئو، دسترسی به فروشگاههای آنلاین، بازیهای آنلاین و طیف گستردهای از برنامههای جذاب و سرگرمکننده پشتیبانی میکنند. با این حال ایکس باکس سری S دارای برخی امتیازات اضافی مانند پشتیبانی از بازیهای نسلهای گذشته Xbox، Xbox 360 و Xbox One، توانایی اجرای بازیهای Xbox One X و قابلیت اتصال به نرمافزار تلفن همراه Xbox است.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر قیمت
مهمترین فاکتوری که در این مقایسه لحاظ شده است؛ قیمت این دو کنسول است که عامل مهمی برای بسیاری از گیمرها جهت خرید کنسول بازی محسوب میشود. اگرچه PS4 بیش از 10 سال سن دارد و از این نظر کنسولی قدیمی به حساب میآید؛ اما قیمت آن تغییر چندانی از روزهای اول ورود به بازار نکرده است و قیمت آن از 390 تا 550 یورو متغیر است. این در حالی است که قیمت ایکس باکس سری S از 320 تا 410 یورو متغیر است. واقعیت دیگری که بسیار مهم است این است که Xbox Game Pass یک راه مقرونبهصرفه برای انجام بسیاری از بازیها است و در دراز مدت میتواند با نیاز کمتر به خرید بازیهای جداگانه به نسبت PS4 کنسول اقتصادیتری باشد.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر کارایی
با بررسی قابلیتهای این دو کنسول به راحتی میتوان فهمید که ایکس باکس دارای قدرت عملکردی بهتری است. همانطور که در جدول بالا مشاهده کردید؛ این کنسول بازی، در مقایسه با 8 گیگابایت رمGDDR5 قدیمی پلی استیشن، دارای 10 گیگابایت رم GDDR6 128 بیتی است که باعث میشود سریعتر از پلی استیشن 4 باشد. ناگفته نماند که ایکس باکس سری Sهمچنین دارای یک پردازنده 8X Cores @ 3.6 GHz Custom Zen 2 است و به همین خاطر میتواند به راحتی حداکثر از 120 فریم در ثانیه پشتیبانی کند. این در حالی است که اکثر بازیها تنها به قدرت حداکثر 60 فریم در ثانیه نیاز دارند. PS4 میتواند تا 60 فریم بر ثانیه را پشتیبانی کند.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر فضای ذخیره سازی
فضای ذخیرهسازی بخش مهمی از قدرت سختافزاری هر کنسولی است. وقتی صحبت از اندازه فضای ذخیرهسازی پایه میشود؛ پلی استیشن 4 در مقابل ایکس باکس سری اس تفاوت زیادی ندارد. Xbox Series S در مقایسه با PS4 که میتوانید نوع 500 گیگابایتی یا 1 ترابایتی آن را با خرید از آمازون تهیه کنید؛ 512 گیگابایت حجم ذخیرهسازی دارد. اما بزرگترین تفاوت در بین این دو محصول، نوع ذخیرهسازی آنهاست. Xbox Series S از فناوری SSD استفاده میکند و PS4 یک هارد دیسک دارد. به همین خاطر زمان بوت آپ، سرعت خواندن و زمان بارگذاری بازی در ایکس باکس بسیار سریعتر است. با توجه به آنچه که گفته شد؛ اگر کنسولی با فضای ذخیرهسازی بیشتر میخواهید؛ PS4 یک ترابایتی انتخاب بهتری است. اما این نکته را فراموش نکنید که ایکس باکس با وجود فضای ذخیرهسازی کمتر، به دلیل نوع حافظه، زمان بوت بسیار کوتاهتری دارد.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر گرافیک
ایکس باکس سری S از نظر گرافیکی آن چیزی نیست که انتظار شما از یک اختلاف سنی 10 ساله را برآورده کند. البته به طور کلی قدرت گرافیکی این کنسول بازی نسبت به PS4 به طور قابل توجهی بیشتر است؛ اما آنچنان که انتظار میرود در این فاکتور عملکرد شگفتانگیزی ندارد. ایکس باکس سری S دارای حداکثر رزولوشن 1440p است و از 4K پشیبانی میکند. این در حالی است که PS4 دارای حداکثر وضوح 1080p (بدون پشتیبانی از 4K) است.
-
مقایسه ps4 با xbox از نظر اندازه و طراحی
یکی از بزرگترین فاکتورهایی که گیمرها در زمان خرید کنسول بازی به آن توجه میکنند؛ اندازه دستگاهست. آنچه که از نظر ظاهری خیلی به چشم میآید؛ کوچک بودن بدنه ایکس باکس سری اس است. این کنسول بازی پرطرفدار، بسیار جمع و جور است و به طور قابل توجهی کوچکتر از PS4 و هر کنسول دیگری است که خود مایکروسافت یا سونی تا کنون تولید کرده است. ابعاد دقیق این دستگاه فقط 6.5 در 15.1 در 27.5 سانتیمتر در مقایسه با بدنه بیست و هفت و چهار در سی و نیم در پنجم و سه دهمی پلی استیشن 4 است. با این حساب میتواند گفت که ابعاد دستگاهی که مایکروسافت تولید میکنند تقریبا نصب بدنه دستگاهی است که سونی با نام پی اس فور وارد بازار کرده است.
چند تفاوت کلیدی نیز در طرح بدنه این دو دستگاه وجود دارد که شایان ذکر است. اول اینکه ایکس باکس سری اس دیسک درایو ندارد؛ در حالی که PS4 دارد. این بدان معناست که میتوانید از هر دیسکی در دستگاه ایکس باکس خود استفاده کنید. نکته مثبت اینجاست که نیازی نیست دائما دیسکها را با سری S تعویض کنید. اما یک نکته منفی نیز وجود دارد که بازیهای دیسکی معمولا ارزانتر از بازیهایی هستند که نسخه دیجیتالی دارند.
تفاوت بزرگ دیگر، پورتهای HDMI موجود در هر دو کنسول است. PS4 دارای پورت ورودی و خروجی HDMI 1.4 است و ایکس باکس سری اس دارای یک پورت HDMI 2.1 است. HDMI 1.4 استاندارد 4K 30fps را پشتیبانی میکند؛ در حالی که HDMI 2.1 از 4K 120fps و 8K 60fps پشتیبانی میکند. PS4 در زمان معرفی گزینه HDMI 2.1 را نداشت؛ اما استفاده از این پورت در تولید سری S کنسول ایکس باکس، آن را به دستگاهی بسیار قویتر تبدیل کرد.
بیشتر بخوانید: برترین گجت ارتباطی سال آشنا شوید.