وسایل طبیعت گردی یک روزه شامل 10 مورد لوازم ضروری و 17 مورد وسایل اختیاری است. 10 مورد وسیله ضروری شامل کوله پشتی، کفش، جوراب مخصوص، لباس، قمقمه، لانچ باکس، دارو، کیسه پلاستیکی، چراغ قوه یا هدلایت و کارت شناسایی می‌باشد که برای انتخاب هر مورد نکاتی در ادامه متن گفته شده است.

17 مورد وسیله اختیاری که همراه داشتن آن‌ها در راحتی و آسایش شما حین سفر یک روزه مفید است، شامل باتوم، کیف کمری، دستمال مرطوب و دستمال کاغذی، لباس اضافه، دوربین، پاور بانک، ضد آفتاب، کرم ضد حشره، عینک آفتابی، کلاه، دستمال سر، زیر انداز، چتر یا پانچو، گاز سفری، پنکه شارژی، اسپیکر بلوتوثی و دوربین شکاری نیز آورده شده است. طبیعت گردی، فرصتی ناب برای رهایی از زندگی روزمره و غرق شدن در زیبایی‌های بی‌انتهای خلقت است. سفری کوتاه به دل طبیعت، خستگی را از تن می‌زدايد، روح را جلا می‌دهد و قوای جسمانی و ذهنی را دوباره احیا می‌کند. در این میان، طبیعت گردی یک روزه، گزینه‌ای مناسب برای کسانی است که فرصت کافی برای سفرهای چند روزه ندارند. با برنامه‌ریزی درست، انتخاب مسیر مناسب و سنگین نکردن کوله خود، از یک روز تعطیل نهایت استفاده را می‌توان برد و خاطرات خوشی را برای خود و دیگر افراد گروه رقم زد.

 

چک لیست وسایل ضروری طبیعت گردی یک روزه

 

چک لیست وسایل ضروری طبیعت گردی یک روزه از زبان یک فرد طبیعت گرد شاید قابل قبول‌تر باشد. در این مقاله، با توجه به تجربه یک طبیعت گرد وسایل ضروری و وسایل اختیاری طبیعت گردی یک روزه برای علاقمندان به طبیعت آورده شده است. در گروه‌های کوهنوردی به داشتن بطری آب مناسب، کفش و کوله مخصوص کوهنوردی بسیار تاکید می‌شود و جزو ضروری‌ترین اقلام هستند.

 

بیشتر بخوانید:  کوله پشتی اسپرت هوشمند، ادغام فناوری و ورزش (ویژگی ها و انواع)

 

1- کوله پشتی مخصوص کوهنوردی

کوله پشتی کوه

کوله پشتی به تناسب طول مسیر، وسایل مورد نیاز و قد فرد بایستی تهیه شود. وجود کوله پشتی مناسب در پیمایش‌های طولانی بسیار حائز اهمیت است، زیرا از کمردرد شدن شما جلوگیری می‌کند. کوله پشتی مخصوص کوهنوردی وزن بار را به صورت مساوی در پشت شما پخش می‌کنند و با بندهایی که دارند مانع تجمع وزن وسایل در یک نقطه می‌شوند.

 حجم کوله پشتی

حجم کوله پشتی را با توجه به قد و طول مسیر پیمایش انتخاب کنید. به طور مثال کوله پشتی کوهنوردی با حجم 30 لیتر مورد مناسبی برای فردی با قد 160 می‌باشد که به تناسب بلند قد تر بودن خرید کوله پشتی با حجم بیشتر میسر است. حجم 30 لیتر کوله پشتی کوهنوردی برای سفرهای یک روزه مناسب‌ترین انتخاب است.

مزایا کوله پشتی کوهنوردی

مزایا کوله پشتی کوهنوردی به چند مورد زیر خلاصه نمی‌شود:

1- مهمترین مشخصه کوله پشتی کوهنوردی وجود پارچه‌ای است که جریان هوا را از پشت کمرتان عبور می‌دهد و مانع عرق کردن پشت می‌گردد.

2- بعضی کوله پشتی های کوهنوردی دارای کاور ضد آب تعبیه شده در جیب کف کوله پشتی هستند که در هنگام بارندگی قابل استفاده هست.

3- محل جایگذاری باتون کوهنوردی از جمله مزایای جانبی دیگر این کوله ها می‌باشد.

4- داشتن جیب های کناری برای قرار دادن قمقمه یا بطری آب و جیب های متعدد داخلی دیگر از جمله مزایای کوله پشتی مناسب کوهنوردی می‌باشند.

5- بعضی کوله پشتی ها دارای سوت هستند تا در مواقع لزوم از آن استفاده شود.

برای آشنایی با مدل‌های بیشتر کوله پشتی های جدید مقاله کوله پشتی اسپرت هوشمند، ادغام فناوری و ورزش را در وبلاگ ایران بابا بخوانید تا با نوآوری های جدید در این حوزه آشنا شوید.

 

2- کفش و پاپوش مناسب 

کفش کوهنوردی

کفش و پاپوش مناسب کوهنوردی و طبیعت گردی از آسیب به پا یا قلب دوم شما جلوگیری می‌کند. کفش‌های کوهنوردی به دو مدل کفش آب و کفش معمولی دسته‌بندی می‌شوند. کفش کوهنوردی معمولی، اغلب ضد آب و ساقدار است. ساق کفش کوهنوردی مانع پیچ خوردن مچ پا می‌شود و از پای شما در برابر فرو رفتن احتمالی تیغ گیاهان محافظت می‌کند. نکته ای که اهمیت دارد سایز کفش کوهنوردی است که بایستی یک سایز از شماره پای شما بزرگتر باشد تا با پوشیدن جوراب حوله‌ای و ضخیم مخصوص کوهنوردی سایز‌‌ اش مناسب پای شما شود.

کفش طبیعت گردی تابستانه یا کفش طبیعت گردی آب، صندل‌هایی با زیره مخصوص کوهنوردی هستند و اغلب از جنس با کیفیت ساخته شده‌اند.

 

3- جوراب مخصوص کوهنوردی

جوراب کوهنوردی

جوراب مخصوص کوهنوردی حوله ای و ضخیم هستند و ساق بلند تا حد ممکن از آسیب به پای شما جلوگیری شود.

4- لباس مناسب فصل

وسایل کوهنوردی- لباس کوهنوردی

لباس مناسب فصل، شامل لباس گرم، لباس ضد آب، عرق گیر و کلاه است. لباس‌های کوهنوردی چندین مدل هستند:

1- لباس‌های بیس یا پایه برای صعود به ارتفاعات در زیر لباس‌های اصلی پوشیده می‌شوند.

2- لباس‌های گرم داخل پولار که پولار همان حالت پرز مانند برای ایجاد گرمای بیشتر است.

3-لباس گورتکس که ضد آب هستند.

4-لباس دو کاربرده ضدآب یا گورتکس و دارای لایه پلار ثابت یا قابل جدا شدن از کاپشن

5-لباس کوهنوردی تابستانه که از پارچه نازک مناسب فصل تولید شده‌اند.

با توجه به فصلی که برای طبیعت گردی انتخاب می‌کنید، لباس مناسب فصل را نیز تهیه کنید تا آسایش شما در سفر یک روزه تامین شود.

5- فلاسک و قمقمه آب

 

قمقمه

فلاسک کوهنوردی بایستی از جنسی باشند که دمای نوشیدنی را به مدت حداقل 8 ساعت حفظ کنند. هیچ طبیعت گرد و کوهنوردی بدون قمقمه مناسب به سفر نمی‌تونه برود. برای داشتن فلاسک با دوام و کاربردی که دمای آب را مدت زمان زیادی نگه دارد فلاسک استنلی که بهترین نوع قمقمه برای طبیعت گردی و کوهنوردی می باشد، به شما معرفی می‌شود. برای انتخاب حجم قمقمه به عادت و میزان تعریق خود دقت کنید؛ برای افرادی با میزان تعریق کم، قمقمه با حجم 700 میلی لیتر برای یک روز پیمایش ایده آل است.

 

6- لانچ باکس یا ظرف گرم نگهدارنده غذا

وسایل طبیعت گردی-ظرف غذا

لانچ باکس یا ظرف گرم نگهدارنده غذا مناسب می‌تواند یک وعده یا دو وعده غذای گرم را برای شما فراهم کند. در ضمن بعضی لانچ باکس ها شارژی هستند و امکان پخت برنج را به صورت بی سیم دارند. در صورتیکه به گرسنگی خود می‌توانید چیره شوید در حد یک ساندویچ سرد و میان وعده شامل آجیل و میوه کفایت می‌کند.

7- دارو و کمک های اولیه

اگر دارویی دارید که در زمان خاصی بایستی مصرف کنید، فراموش نشود. در ضمن، حداقل مسکن، باند، چسب زخم و الکل صنعتی یا ژل ضدعفونی‌کننده همراه خود داشته باشید.

8- 1 یا 2 عدد نایلکس

به تجربه ثابت شده است که نایلکس در طبیعت می‌تواند کاربردی باشه، کیسه پلاستیکی برای نگهداری زباله های تجزیه ناپذیر، یا نگهداری لباس‌های خیس شده و... ضروری است.

9- چراغ قوه و لوازم روشنایی

چراغ قوه و هدلایت

چراغ قوه ، روشنایی محیط را برای راه رفتنتان تامین می‌کند. اگر احتمال می دهید که طبیعت گردی یا کوهنوردی شما طولانی می شود و تا شب ادامه می یابد، حتما تجهیزات روشنایی مانند چراغ قوه شارژی و یا هدلایت همراه خود داشته باشید.

10- مدرک شناسایی

همراه داشتن مدرک شناسایی مانند کارت ملی نیز فراموش نشود.

10 مورد چک لیست لوازم ضروری طبیعت گردی یک روزه برای مشتاقان سفر یک روزه را برایتان گفتیم تا به شما کمک کنیم که از طبیعت گردی خود لذت ببرید.

 

چک لیست وسایل اختیاری طبیعت گردی یک روزه

 

چک لیست وسایل اختیاری طبیعت گردی یک روزه، با توجه به ترجیحات هر فرد متفاوت خواهد بود که در جدول آن‌ها را برای شما ذکر می‌کنیم.

 

  وسایل اختیاری طبیعت گردی یک روزه مورد مصرف
1 باتون یا باتوم کاربرد باتون بیشتر در شیب‌ها است که در صورت استفاده صحیح 25 درصد موجب کاهش نیرو وارد بر مفاصل پایین تنه مانند مفصل زانو و مچ پا می‌شود. بعلاوه، باتون مانع از افتادن، لغزیدن و خستگی کمتر فرد می‌شود.
2 کیف کمری برای گذاشتن موبایل و وسایل دم دستی که به کرات ممکن است مورد نیاز باشد.
3 دستمال مرطوب و دستمال کاغذی رعایت بهداشت در سفر مانع از بیماری شما می‌شود.
4 لباس اضافه در صورت خیس یا پاره شدن لباس قبلی استفاده می شود.
5 دوربین برای ثبت خاطرات
6 پاوربانک برای شارژ وسایل الکترونیکی
7 ضد آفتاب برای محافظت از پوست در برابر آفتاب
8 کرم ضد حشره برای دور کردن حشرات
9 عینک آفتابی برای محافظت از چشم در برابر نور آفتاب
10 کلاه برای محافظت از سر در برابر آفتاب
11 دستمال سر برای پاک کردن عرق و محافظت از گردن در برابر آفتاب سوختگی
12 چتر یا پانچو برای محافظت از باران
13 اجاق  گاز سفری برای پخت غذا در طبیعت
14 دوربین شکاری برای دید دور یا دید در شب
15 پنکه شارژی  امدادگر گرما در فضای باز
16 زیر انداز زیر انداز تک نفره یا چند نفره
17 اسپیکر بلوتوثی برای ایجاد جمع شاد

 

پیشنهاد می‌شه، برای دانستن بهترین انواع پاور بانک به مقاله بهترین پاور بانک فست شارژ  سر بزنید.

 

نکات طبیعت گردی یک روزه

  • قبل از رفتن، از وضعیت آب و هوا باخبر شوید و لباس مناسب با خود همراه داشته باشید.
  • به اندازه کافی آب و غذا بردارید.
  • به کسی بگویید کجا می روید و چه زمانی انتظار دارید برگردید.
  • در مسیرهای مشخص بمانید و از میانبر رفتن خودداری کنید.
  • به محیط زیست احترام بگذارید و زباله های خود را جمع آوری کنید.
  • در صورت بروز مشکل، آرام بمانید و از چراغ قوه و سوت خود استفاده کنید و از دیگران کمک بخواهید.

سخن پایانی

در این مقاله، لیستی از 10 مورد لوازم ضروری و 17 مورد لوازم اختیاری برای طبیعت گردی یک روزه ارائه شده است.

لوازم ضروری طبیعت گردی یک روزه شامل کوله پشتی، کفش مناسب، جوراب مخصوص، لباس متناسب با فصل، قمقمه، لانچ باکس، دارو، کیسه پلاستیکی، چراغ قوه یا هدلایت و کارت شناسایی می‌باشد.

لوازم اختیاری طبیعت گردی یک روزه نیز شامل عصای کوهنوردی، کیف کمری، دستمال مرطوب و کاغذی، لباس اضافه، دوربین، پاوربانک، ضد آفتاب، کرم ضد حشره، عینک آفتابی، کلاه، دستمال سر، زیرانداز، چتر یا پانچو، پنکه شارژی، اسپیکر بلوتوثی، اجاق گاز سفری، دوربین شکاری و... می‌باشد.

نکاتی نیز در این مقاله برای داشتن یک طبیعت گردی امن و لذت بخش ارائه شده است؛ مانند اطلاع از وضعیت آب و هوا، همراه داشتن آب و غذا به اندازه کافی، اطلاع دادن برنامه سفر به دیگران، ماندن در مسیرهای مشخص، احترام به محیط زیست و  آرامش را در صورت بروز مشکل حفظ کنید.

این لیست فقط یک راهنمای کلی است و ممکن است نیازهای شما با توجه به شرایط تغییر کند.

در کل، با تهیه تجهیزات کوهنوردی و کمپینگ و رعایت نکات ایمنی، می‌توانید از طبیعت گردی یک روزه خود نهایت لذت را ببرید.